2010 tappade SS 26% i intäkter på internetpokern.

2011 var tappet YTTERLIGARE 8% från det remarkabelt usla 2010

2012 avslöjades “pokerrobotar” och det innebar en återigen accelererande intäktsförlust på 18%

2013 fortgår Svenska Spels nätpokerhaveri och intäktsförlusten beräknat på föregående års urusla resultat är oerhört höga 13.5%

På dessa fyra år, har Svenska Spels internetpoker som konkurrerar med världens lägsta rejk på 2.5% och insättningsgaranti de luxe av staten till följande siffror:

2010 var intäkten 231 miljoner.

2013  är intäkterna ca 151 miljoner

Det är en resultatsänkning på 80 miljoner på fyra år, det vill säga 34,6% intäktstapp på fyra år eller om man så vill har motsvarande 52.9% av dagens intäkter förlorats på fyra år.

Frågan jag ställer mig är följande:

Vad gör Svenska Spel för fel med internetpokern, varför tappar detta en gång så välrenommerade monopolföretag så oerhört mycket just på internetpoker, när tex sportspelet som konkurrerar på långt sämre villkor gentemot nätbookies, går som tåget och i är ökar med minst 2%.

Ken Lenaard  som var inblandad i starten av Svenska Spels nätpoker pekar på en oerhört centralt misstag som har fortgått sedan starten 2006, och det är misstaget att låta Boss Media bygga plattformen för Svensk nätpoker. Fel som avslöjats såväl före start som på resans väg, har inte åtgärdats. Sajten har inte moderniserats och trots bevisligen uruselt skött pokerplattform, så har Boss Media likförbannat lyckats erhålla nytt förtroende varje år.

Är det en slump att Meg Tiveus fick en styrelsepost på Boss Media efter att hon avgick från Svenska Spel? Naturligtvis inte och det är dessvärre inte helt ovanligt att betydande människor i politiska befattningar som haft stor del i monopolföretagens beslutsprocesser efter avslutade politiska karriärer belönas av företagen som erhållit viktiga avtal med en styrelsepost. Korruption kallar jag sådant, men denna form av korruption är omöjlig att bevisa och endast moraliskt förkastlig och politiker och moral är ord som inte gifter sig något vidare.

Hur som haver så är det fullständigt tydligt att Svenska Spel fullständigt katastrofalt handhaft svensk internetpoker och det är hög tid för att beslutande personer som varit involverade under dessa år ställer sina platser till förfogande samt ny och moderna plattform designas.

För det är HELT tydligt att Svenska Spel helt saknar pokerspelarnas förtroende i dag.

Min lösning är helt ny plattform samt absolut viktigast när spelarflykten är så monumental, att Svenska Spel går samman med Norge, Danmark, Finland, Åland, Island och skapar en NORDISK pokerplattform. Då finns spelarunderlaget igen , och kampen mot internationella pokersiter kan bli förd framgångsrikt. 

När man designar den nya platformen, så bör det dessutom göras så att INGEN form av datoriserade hjälpmedel kan användas i realtid för att undvika att lekplatserna för fisken blir helt söndertrålade och fiskdöd inträder. 

Gott nytt 2014

Hatten