M.T. Calvados, Mellby Smaragd och Rolls Royce. Så heter mina drag ikväll. Med en stundande elitloppshelg känns kvällens Solvalla-tävlingar inte så heta. Men spelmässigt behöver det inte vara sämre för det.

M.T. Calvados har fått spår 4 i ett ganska klent lopp (lopp 4 Solvalla). Han kan inte ta en längd på invändige 2 Carnegie Hall men Torbjörn Jansson bör hitta ner i en bra position. Formen verkar vara på topp och hästen har mött tuffare hästar än så här i flera av sina senaste starter. Expekt har platsoddset 2.95 vilket i mina ögon alltför högt. Jag spelar 2 units och påminner samtidigt om att 13% på V64 kan bidra till ett högt utgångsvärde...

Sedan är det dags för en favorit i repris. Mellby Smaragd vann som mitt drag senast på V75. Nu har hon fått spår 12 och möter en kanon i Quassia Lascaux. Denne får ledningen och borde sedan vinna…som vanligt. Mellby Smaragd har dock en hyfsad chans att ta en plats bland de tre bästa. Klaffar det bara någorlunda från bakspåret så ska hon sitta där. Både Expekt och Ladbrokes har 2.25 i platsodds och jag spelar 2 units.


Mitt sista drag kommer ut i ett ihåligt lopp (lopp 7 Solvalla) och nu är Rolls Royce värd en fullträff. Många starka insatser har det blivit under året och senast hade hästen landat på en 15-tid utan galoppen in på upploppet. Jag tror hans styrka kommer att fälla många ikväll och nuvarande 9 % på V64 känns kul. Jag spelar vinnaroddset 12.50 och platsoddset 3.50 med 1 respektive 3 units. Oddsen hittas hos Ladbrokes.