Jag unnar visst Östersund att få arrangera olympiska spelen. Men OS i travsammanhang betyder Open Stretch. Så länge jag kan spela V75 utan det irriterande momentet så är jag lycklig. Den här lördagen är en sådan!

Efter Solvallas dubbla V75-omgångar under elitloppshelgen är Norrland alltså nästa anhalt. V75 i Östersund bjuder dessutom på jackpot, då det föga överraskande inte blev någon utdelning på 5 rätt i söndags.

Omgången ser ”medelsvår” ut. Även om de betrodda bör hålla i flera lopp så kan jag nästan garantera ett par skrällar. Östersunds upplopp är ett av trots Sveriges längsta och trots årstiden ska man nog inte stirra sig blind på spetshästarna idag.

Jag har hittat två spikar och den första behöver ingen närmare presentation. Jag väljer att singelstrecka 8 Järvsöfaks i V75-5. Utgångsläget är inte särskilt bra, med spår längst ut på vingen. Jag tror dock gamlingen är bäst här. För att besegra honom krävs alltjämt något extra. Det har inte motståndarna den här gången även om det är ett klart dugligt gäng han ställs emot. Antingen är de inte i form eller också räcker de helt enkelt inte till. Värst emot är norske 3 Tangen Scott, som är en riktigt bra ”kallis”. Över Östersunds långa upplopp tror jag dock Järvsöfaks tyngd fäller avgörandet.

Det andra singelstrecket kommer i avdelningen efter (V75-6). Östgötasonen Tommy Karlstedt satt för första gången upp bakom 9 Finish Flyer senast. Hästen svarade för en kanoninsats som två efter att ha gått utvändigt om suveräna vinnaren First Out. Nu har Finish Flyer rygg på en av de värsta konkurrenterna och jag tror han fäller alla till slut med minsta klaff. 32 % i skrivande stund är spelvärt.

Fynden i övriga lopp är:
V75-1: 12 Sundbo Lava (26%)
V75-2: 2 Dione (7%)
V75-3: 5 Rune U.S. (13%)
V75-4: 11 O.F.Sara Esclans (12%)
V75-7: 4 Simb Luke (15%)