Skriver några rader om resan och boendet på Westgate om någon funderar på att ta en tripp till Vegas via Los Angeles.

Har tidigare flugit till Chicago med SAS men den andra flygningen mellan Chicago och Las Vegas är seg när man haft en långflygning innan. Den här gången flög jag till Los Angeles för en kortare andra flygning på cirka 1 timme.

11 timmar till Los Angeles så det passar bra med att titta på den gamla kasinoserien Las Vegas som gick i fem säsonger cirka 100 avsnitt totalt. Tyvärr har serien inte har något slut serien lades ned efter säsong 5 men det är en ändå en bra uppladdning inför ett Vegas besök.

Landade 12:15 på LAX och avgångstiden för United Airlines plan till Las Vegas var 16:35 så ingen stress. Alltid svårt att bedöma hur långt tid allt tar när man kommer till en ny flygplats. Från landning till att lämna planet och gå till gränskontrollen tog det cirka 40 minuter. Har pratats om en amerikansk gränskontroll på Arlanda ett par år men tyvärr ingen på plats ännu.

När man kommer till gränskontrollhallen så finns det automater på högra sidan som skall användas för att underlätta gränskontrollen och att gå igenom tullen. För gränskontrollen tas fingeravtryck och ett foto samt för tullen kommer frågor om vad man för in vilket motsvarar blanketten man får på planet. Finns personal som står beredda att hjälpa till om det blir problem.

Kommer ut ett kort när allt är klart med fotot och diverse uppgifter som man visar vid gränskontrollen. Tog cirka 1 timme här vid gränskontrollen men känslan är att det kan ta längre tid om man har otur med landningar från mer exotiska länder än Europa. Sedan var det bara att följa strömmen till tullen som tar hand om automatkortet. Köerna betades av snabbt där sedan är det bara att fortsätta följa strömmen till ankomsthallen.

United Airlines flyger från terminal 7–8 som ligger tre terminaler (4-5-6) ifrån Tom Bradley International där SAS brukar landa så jag var lite tveksam om man skulle kunna gå dit men det var inga problem. Det var bara att gå ut på gatan och ta höger varje terminal man går förbi är väl märkt. Tog cirka 15 minuter att komma fram till terminal 7 – 8. Ta rulltrappan upp för att checka in på automaterna som ligger direkt till vänster, säkerhetskontrollen ligger i direkt anslutning. Gick snabbt här det tog cirka 20 minuter till gaten.

Stort plan till Las Vegas och flygtiden var bara 50 minuter så flygpersonalen hann knappt dela ut dricka och tilltugg. Efter landning en kortare promenad till tåget som tar en till terminal 3. Var inga köer för att få en taxi så jag var snabbt på väg mot Westgate. Mycket trafik enligt taxichauffören det var en större mässa och taxametern stannade på 24 dollar så 30 dollar med 20% dricks. Räkna med 25 – 30 dollar till Westgate från flygplatsen.

Incheckningen ligger till vänster när man kommer in genom Westgates huvudentré och det var bara två personer i kön när jag kom dit cirka 18:00. Incheckningen börjar 15:00 och då är det betydligt längre köer. Hade bokat ett rökfritt Signature rum som är nyrenoverade men tyvärr hade det inget tillgängligt som var rökfritt utan fick tillbringa första natten i ett äldre Premium rum. Har inga större krav så inga problem för en natt men knappast något jag rekommenderar att boka om man skall vara här en vecka eller längre.

***